Recepty

Vepřová panenka na indickém základu s červenou rýží

22.10.2017

Tentokrát jsme připravili netradiční kombinaci - Indii a jemné vepřové maso. Zkuste tento recept, je výtečný!

 

Kořeněné nakládané zelí

14.9.2017

Živé kysané zelí je jednoznačně superpotravinou - nejen z důvodu obsahu minerálních látek a antioxidantů, ale především kvůli obsahu plejády nesmírně důležitých bakterií a kvasinek nikoliv ve formě pilulek, ale v bujně rostoucím stavu. Přibývá stále více a více výzkumů, které dokládají přímou a zcela nečekanou souvislost naší střevní mikroflory s problémy, jako jsou například deprese nebo roztroušená skleróza.

 

Losos, pohanka, čočka aneb glykemický index a trávení.

27.3.2016

Losos na másle a tymiánu s pohankou a kyselou červenou čočkou s naším thajským curry + "vysvětlení" pokrmu.

 

Dokonalé crème brûlée

9.8.2015

Hledáte recept na takové crème brûlée, za jaké se nebude stydět ani francouzský šéfkuchař? Našli jste ho!

 

Vanilkový extrakt

8.6.2015

Pro kvalitní vanilkový extrakt z 750ml lahve čisté, kvalitní vodky je potřeba 75g extraktové vanilky (ne luxusní vlhké vanilky), tedy cca 21 lusků, dle velikosti.

 

Domácí vanilková zmrzlina

8.6.2015

Potřebujete: 280ml smetany, 300ml plnotučného mléka, 115g třtinového cukru, 1-4 vanilkové lusky, 4 vaječné žloutky, led (alternativou je pár hodin před přípravou vložit do mrazáku hrnec s vodou o objemu větším, než je objem nádoby v druhém řádku Přípravy).