Běžný pepř máme zažitý jako šedé dochucovadlo, které jinak není příliš zajímavé. Nyní však můžete poznat aroma a chuť kvalitního, nepřeschlého bílého pepře s plným aroma, který byl pěstován a zpracováván na Sri Lance. Bílý pepř je oproti černému a zelenému pepři jedinečný tím, že je pouze semenem zralé bobule pepřovníku černého, neobsahuje žádné černé či zelené oplodí. Pepř je mimo gastronomii hojně používán jak v ayurvédě, tak v tradiční čínské medicíně. Je také oblíbený při masážích.
Země původu: Sri Lanka
Náš vlastní dovoz: ano
Latinský název: Piper nigrum
Skladování: pro zachování vysoké kvality pepře jej uchovávejte v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné ho navíc umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice a aroma čerstvého pepře nemohly ztrácet do volného prostoru.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.