Pepř čtyřbarevný celý
Piper nigrum, Schinus terebinthifolius

Bobule pepřovníku černého Piper nigrum a pepřovce brazilského Schinus terebinthifolius.
Země původu: Sri Lanka, Indie, Brazilie
Skladování: pro zachování vysoké kvality pepře jej uchovávejte v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné ho navíc umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice a aroma čerstvého pepře nemohly ztrácet do volného prostoru.
Běžný pepř máme zažitý jako šedé dochucovadlo, které jinak není příliš zajímavé. Nyní však můžete poznat aroma a chuť maximálně čerstvého, nepřeschlého čtyřbarevného pepře složeného z cejlonského černého, cejlonského bílého, malabarského zeleného a brazilského růžového pepře nejvyšší možné kvality. Čtyřbarevný pepř je neoblíbenější volbou dochucování pokrmů. Pepř je dále hojně používán jak v ayurvédě, tak v tradiční čínské medicíně a při masážích. Pozor, růžový pepř patří do rodiny kešuovitých a může vyvolávat alergie u osob alergických na stromové ořechy.