40 hodnocení

Masala chai Vishnu

Námi mletá výherní směs na chai latté/masala chai (vítězný čaj Čajomír Festu). Perfektně vyladěná nepálivá kombinace kardamomu, pravé skořice, pepře, hřebíčku a fenyklu.

Varianta
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
65 Kč 125 Kč 179 Kč 65 Kč 179 Kč od 65 Kč
Kategorie: Vše

Znovu a znovu vítězná

Bez ostychu tvrdíme, že naše směsi na masala chai jsou výtečné – na farmářských trzích nám je chválí 9,8 lidí z 10 a kupují je od nás i zdejší Indové a Afričané. Jsou ověnčené několika vítězstvími Čajomír Festu. Masala chai je staletími prověřená kombinace indického koření a čaje ve formě lahodného sladkého kořeněného nápoje s trochou mléka (lze použít i sojové či mandlové mléko). Masala chai, v překladu “kořeněný čaj” či “čajová směs koření”, pochází z Indie a Afriky, a je oblíbena po celém světě. V českých čajovnách je velmi populární jako chai latté, čaj masala nebo yogi.

 

Stará dobrá Vishnu

 Vishnu je naše nejstarší směs, která slavila úspěch už před 10 lety. Klíčem k chuti našeho čaje je vedle maximální kvality koření a jeho čerstvého namletí také správné množství kardamomu, fenyklu, pepře, hřebíčku, použití pravé, tedy cejlonské skořice, a úroveň nadrcení koření. K přípravě potřebujete pouze mléko a cukr, nezbytný černý čaj máte v druhém sáčku - nelze použít jakýkoliv černý čaj. Přesný návod na přípravu je součástí balení. Doporučujeme sladit spíše více než méně, chuť koření lépe vyniká. Slaďte spíše bílým cukrem, třtinový cukr či med ruší chuť koření (avšak každý máme jiné nastavení chutí).

 

Chuť: vyladěná chuť kardamomového základu se skořicovo-fenyklovými a hřebíčkovými tóny. Chuťový prožitek doznívá příjemnou, lehkou hořkostí.

Složení: kardamom, cejlonská skořice, pepř, hřebíček, fenykl + černý čaj. Přesný návod na přípravu je součástí balení.

Námi namleto: ano

Skladování: pro zachování vysoké kvality směsi doporučujeme skladování v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné jej navíc umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice a aroma nemohly ztrácet do volného prostoru.

Návod na přípravu: zde

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu