Zpět na titulku
Hledání Přečtěte si Recepty Velkoobchod informace
Vše Koření celá Koření mletá Čokolády, kakao Kokos Ostatní
-- Kč
 

Vanilka madagaskarská Bourbon
Vanilla planifolia

Váha lusku 2,5-4g, délka lusku průměrně 15cm, vlhkost ~35%, vanilin 1-2.2%

Země původu: Madagaskar

Skladování: pro zachování vysoké kvality skladujte lusky v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné jej ještě umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se oleje a aroma z lusků nemohly ztrácet do volného prostoru.

 

 

 

Pro přímé použití vanilky do pokrmů Vám nabízíme pouze tyto velmi dlouhé, nejkvalitnější lusky, a to za bezkonkurenční ceny; s celkovou kvalitou, aroma, délkou a vlhkostí budete zaručeně spokojeni. Lusky balíme vakuově, po otevření sáček doporučujeme uzavřít jakýmkoliv klipsem, a lusky tak vydrží v bezvadné kvalitě po mnoho měsíců.

Madagaskarská vanilka je nejčastější a velmi oblíbený druh vanilky. Její aroma je oproti indické, mexické, indonéské a tahitské vanilce považováno za nejplnější a nejhlubší. Název Bourbon pochází z lokality, kde se vanilka původně pěstovala – Île de Bourbon – ostrov východně od Madagaskaru. Naším mottem je nejvyšší dosažitelná kvalita, proto lusky dovážíme čerstvé a skladujeme je co nejkratší možnou dobu, a tak Vám podstupujeme lusky s nejintenzivnějším aroma a vysokou vlhkostí.

Díky své vysoké vlhkosti jsou tyto lusky vhodné přímo do vaření - např. sladké pečivo, bábovky, koláče, muffiny, créme Brulée, vanilkové mléko, puding, zmrzlina, ovocné kombinace aj. Na začátku přípravy jídla doporučujeme přidat celý lusk bez vanilkového kaviáru (nezapomeňte samotný lusk používat, je nositelem kořeněné části aroma vanilky) a nechat jej vyvařit či vyluhovat, ať jeho aroma co nejvíce přejde do pokrmu. Vanilkový kaviár přidejte až v pozdější fázi vaření, omezíte tím ztrátu těkavých aromatických látek během přípravy na minimum. Prosíme, přečtěte si náš text o vanilce v sekci Přečtěte si, abyste lusky správně uchovávali a zpracovali. Vanilka Vám tak dlouho vydrží a určitě ji použijete správným způsobem.

 

1) Vyberte balení

 
 
 
 

2) Vyberte počet balení

   
 
 
KOUPIT

Nejnovější články

Super jednoduché, super dobré mořské plody

29.6.2020
Chcete strašně rychlé, ale zároveň moc dobré jídlo? Máte v mrazáku mořské plody a rýži? Potřebujete už jen naše thajské curry. 
více
 

Celozrnný banánový chlebík s madagaskarskou čokoládou

19.6.2020
Dokonalý banánový chlebík, který má zdravotní přidanou hodnotu celozrnné špaldové mouky, minimum přidaného cukru (= 50g medu) a přesto chutná velmi dobře! Děláme jej už několik let, není suchý jak cesta a příprava je "blbuvzdorná" :)
více