Garam masala
Samotnými Indy chválená, námi mletá garam masala z 11 druhů koření, vypiplaná k autentičnosti a dokonalosti dle naší receptury. Takhle má vonět! Záměrně do ní nedáváme chilli, takže milovníci pálivého nechť přidají chilli dle libosti. Směs je zcela bez soli.
Kategorie: | Vše |
---|
Během naší mnohaleté záliby v indické a thajské kuchyni jsme postupně objevovali, jaká množství jakých kombinací koření dobře fungují, a jedním z výsledků je tato garam masala. Garam masala je jedna z nejkomplexnějších směsí koření, jejíž název v Hindštině doslova znamená "zahřívající směs koření". Ve směsi pouze chybí chilli, aby si mohl každý zvolit pálivost podle své chuti. Směs je zcela bez soli. Všechna koření v této směsi jsme sami namleli přímo ze semen a načerstvo po menších dávkách, nejedná se tedy o žádný průmyslový prášek. Garam masala je široce používaná v indické kuchyni a v Ajurvédě - doporučujeme 1-2 vrchovaté lžíce na 200g jakékoliv zeleniny a luštěnin, masa či rýže. Je výtečná v kombinaci s jogurtem, do polévek nebo třeba do sladkého chleba.
Složení: koriandr, římský kmín, badyán, hřebíček, muškátový ořech, černucha, fenykl, pepř, kardamom zelený, kardamom černý, cejlonská skořice
Námi namleto: ano
Skladování: pro zachování vysoké kvality směsi ji uchovávejte v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné jej navíc umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice a aroma nemohly ztrácet do volného prostoru.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.