Černá hořčice překvapivě není blízce příbuzná naší bílé hořčici. Má intenzivnější, bohatší aroma a více pálí. Byla používána jako dochucovadlo už Římany před 2000 lety. Ve 13. století Francouzi míchali rozdrcenou hořčici s burčákem, čímž připravili pálivý burčák "mout-ardent", později zdomácnělý jako "moutarde" a následně jako známé anglické "mustard". Moutardiers, "hořčičáři", byli po staletí uznávanými experty odborně připravujícími celé kádě tohoto úžasného dochucovadla. Indové typicky černou hořčici přidávají na začátku vaření do horkého oleje, v kterém praská a uvolňuje typickou oříškovou chuť. Tradiční medicíny napříč světem nedají na hořčici dopustit při pomoci s onemocněními dýchacích cest.
Země původu: Indie
Náš vlastní dovoz: ano
Latinský název: Brassica nigra
Skladování: pro zachování vysoké kvality skladujte hořčici v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, v této formě hořčice uchová své aroma a sílu i dva roky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.