Kmín celý
Český kmín nejvyšší kvality - tedy kmín s chráněnou ochrannou značkou Český kmín, který musí splňovat přísná kvalitativní kriteria a velmi vysoký obsah silic. Semena kmínu kořenného.
Kategorie: | Vše |
---|
Není český kmín jako český kmín!
Náš kmín se pyšní chráněnou značkou Český kmín, která znamená nejen maximální kvalitu kmínu z ČR, ale také to, že není smíchaný s levným podřadným kmínem například z Egypta, což je bohužel běžnější praxe, než bychom čekali. Máme jistotu, že se roky neválel někde ve skladu, a je tak krásně čerstvý.
Česká kuchyně by se bez kmínu neobešla. Používáme jej na kuře, kachnu, chléb, brambory, zelí, prostě všude. Chléb bez kmínu by mohl být dobrý, ale komu u nás by chutnal? :) A je to dobře, protože obsažená látka karvon usnadňuje trávení a pomáhá proti nadýmání! Zajímavostí je, že kmín je velmi blízce příbuzný například kopru nebo mrkvi. Pěstujete-li kopr, okuste nezralá semena - voní přesně jako kmín.
Země původu: Česká Republika
Latinský název: Carum carvi
Skladování: pro zachování vysoké kvality kmínu jej uchovávejte v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné ho navíc umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice a aroma čerstvého kmínu nemohly ztrácet do volného prostoru.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.