Černucha je jedinečné nenahraditelné koření, které výtečně pasuje do pečiva, chlebu a zejména houskám či rohlíkům dává úplně jiný rozměr. Chutí připomíná oregano, černý pepř a cibuli. Je hodně rozšířená v kuchyních Středního Východu, Indie a Polska (czarnuszka). Vedle pečiva se hodí k zelenině, luštěninám, drůbeži, sýru, do curries a naanu. Nejstarší dochovaný nález černuchy sahá až do roku 1650 př.n.l. v Turecku, kde byla nalezena semena zároveň se stopami po medu a vosku - černucha se totiž skvěle hodí k medu.
Země původu: Indie
Latinský název: Nigella sativa
Skladování: pro zachování vysoké kvality kmínu jej uchovávejte v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné ho navíc umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice a aroma čerstvého kmínu nemohly ztrácet do volného prostoru.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.