Kolumbijské kakao nealkalizované 22-24%
Vynikající přírodní kakao vyrobené pouze ze single origin kakaových bobů z kolumbijské rodinné farmy. Kakao jsou mletá pražená fermentovaná semena kakaovníku pravého po odlisování části kakaového másla. Procenta udávají množství kakaového másla.
Kategorie: | Vše |
---|
Rozlišujeme dva základní typy kakaa - alkalizované (vždy tmavé) a nealkalizované (vždy světlé). Přírodní, nealkalizované kakao je přirozeně slabě kyselé, má zachovány antioxidanty a aroma svých mateřských kakaových bobů. Je aromaticky bohatší a komplexnější. Alkalizované kakao, vynález Holanďanů, má kyselost chemicky sníženou, dá se tak delší dobu skladovat, ztratilo mnoho antioxidantů a dalších látek, je rozpustnější a má o něco čokoládovější, avšak chudší vůni. Nejmarkantějším rozdílem je ale chuť kakaa - alkalizované kakao má velmi prázdnou chuť, zatímco přírodní kakao má bohatou chuť svých mateřských kakaových bobů. Nejlepší volbou pro pečení a vaření tak je přirozené, nealkalizované kakao. Toto excelentní kakao je vyrobeno z kolumbijských kakaových bobů Criollo a Trinitario. Má úchvatné ovocně-květinové aroma, typické pro kolumbijské kakaové boby. Patří do elitní kategorie kakaa "Fino de Aroma" a je vhodné pro vegetariány a vegany. Nebylo nijak chemicky upravováno. Má i nižší obsah purinů, proto je vhodnější pro lidi trpící dnou.
Aroma, chuť: úchvatné ovocně-květinové aroma, typické pro kolumbijské kakaové boby. Komplexní, velmi příjemná chuť přírodního kakaa.
Výživové hodnoty na 100g: Energetická hodnota 2033kJ/486kcal, Tuky 22g, z toho nasycené mastné kyseliny 13g, Sacharidy 44.5g, z toho cukry 0.6g, vláknina 34g, Bílkoviny 27g, Sodík 35mg.
Země původu a výroby: Kolumbie, baleno v ČR.
Výrobce: Casa Luker
Náš vlastní dovoz do ČR: ano
Latinský název: Theobroma cacao
Složení: kakaový prášek z kakaových bobů 100%. Podíl kakaových složek 100%, obsah kakaového másla v sušině 22-24%.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.