Koriandr je nesmírně zajímavé koření, které si našlo cestu do kuchyní takřka celého světa. Zajímavost koriandru spočívá v aromatickém složení různých částí rostliny. Celá rostlina včetně kořenů a listů vyjma plodů má velmi výrazné aroma, které je dáno minimálně šesti aldehydickými látkami. Toto intenzivní aroma má část lidí velmi rádo, část ho nesnáší. Znáte jej ve formě natě především z asijské kuchyně a vietnamských polévek Phở. Oproti nati, plody koriandru mají úžasné, podmanivé citrusové aroma, které lahodí většině lidí. Bez plodů koriandru by se vůbec neobešla indická kuchyně, české jitrnice nebo třeba mnoho druhů nakládané zeleniny.
Země původu: Egypt / Ukrajina / Rusko
Latinský název: Coriandrum sativum
Skladování: pro zachování vysoké kvality koriandru jej uchovávejte v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné ho navíc umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice a aroma koriandru nemohly ztrácet do volného prostoru.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.