Nejsou řecké bylinky jako řecké bylinky, a proto je dovážíme pouze od námi prověřeného pěstitele z nádherného řeckého ostrova Kréta. Bazalek je mnoho druhů, ale jsou některé druhy, které zaujaly nezaměnitelné místo v životě člověka. Klasickou bazalku (“velkou“, “sladkou“) známe snad všichni a milujeme ji na letním rajčatovo-mozarellovém caprese. Dále však existuje thajská bazalka, bez které se neobejde jak vietnamská, tak thajská kuchyně, nebo také bazalka posvátná, která má naprosto jedinečné, pronikavé hřebíčkovo-skořicové aroma, na kterou nedají dopustit Indové, kteří ji považují za všelék (semínka bazalky posvátné dnes v Čechách bez větších problémů seženete, ochotně zde roste a má opravdu pozoruhodné aroma).
Sušit bazalku je škoda, neboť ztrácí většinu aromatických látek, nicméně některé zůstávají a vzniká tak relativně jiné, také zajímavé koření. Překvapivě, mnohé řecké hospodyně preferují sušenou bazalku oproti čerstvé. Inu, jak na toto téma pravil náš pěstitel: ¯\_(ツ)_/¯
Země původu: Řecko (Kréta)
Náš vlastní dovoz: ano
Latinský název: Ocimum basilicum
Skladování: pro zachování vysoké kvality bylinky skladujte v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.