V každém koření cílíme na nejvyšší kvalitu, a tak Vám nabízíme tento úžasný kubebový pepř z Indonesie. Není přesušený, starý a je plný svého esenciálního oleje a aromat. Vůní nejvíce připomíná nové koření s příjemnými citrusovými tóny a nádechem černého pepře. Toto aroma v kombinaci s jemnou hořkostí a svěžestí, kterou zanechává v ústech, vedla k tomu, že se dodnes používá k ovonění ginu a cigaret. Kolem roku 1640 portugalský král zakázal dovoz kubebového pepře, aby podpořil prodej černého pepře, díky čemuž se kubebový pepř z Evropy téměř vytratil a přestal být známý, přestože byl ve středověku velmi oblíben - kubebový pepř Evropané používali dříve, než černý pepř. Velmi dobře se hodí k masům, do omáček, ale i do sladkostí (najdeme jej v receptech s mandlovým mlékem nebo v semolině s datlemi a medem). Je používán především v indonéské a marocké kuchyni.
Země původu: Indonésie
Latinský název: Piper cubeba
Skladování: pro zachování vysoké kvality skladujte pepř v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, v této formě pepř uchová své aroma i dva roky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.