Madagaskarské kakao nealkalizované 18-20%
Vynikající přírodní kakao vyrobené pouze ze single origin kakaových bobů pěstovaných v madagaskarském pralese Sambirano. Kakao jsou mletá pražená fermentovaná semena kakaovníku pravého po odlisování části kakaového másla. Procenta udávají množství kakaového másla.
Kategorie: | Vše |
---|
Rozlišujeme dva základní typy kakaa - alkalizované (vždy tmavé) a nealkalizované (vždy světlé). Přírodní, nealkalizované kakao je přirozeně slabě kyselé, má zachovány antioxidanty a aroma svých mateřských kakaových bobů. Je aromaticky bohatší a komplexnější. Alkalizované kakao, vynález Holanďanů, má kyselost chemicky sníženou, dá se tak delší dobu skladovat, ztratilo mnoho antioxidantů a dalších látek, je rozpustnější a má o něco čokoládovější, avšak chudší vůni. Nejmarkantějším rozdílem je ale chuť kakaa - alkalizované kakao má velmi prázdnou chuť, zatímco přírodní kakao má bohatou chuť svých mateřských kakaových bobů.Nejlepší volbou pro pečení a vaření tak je přirozené, nealkalizované kakao, ke kterému do těsta přidáte špetku jedlé sody.
Jak v našem koření, tak v kakaových produktech cílíme jen na to nejlepší z nejlepšího. Toto kakao je špičkou mezi kakaovými prášky. Grand Cru de Sambirano je velmi kvalitní kakao vyrobené z kakaových bobů tří vyhlášených odrůd kakaovníku (Criollo, Trinitario, Forastero) pěstovaných na Madagaskaru. Nebylo nijak chemicky upravováno (alkalizace, odstraňování antioxidačních flavonoidů, dodávání aromat), je raw a vhodné pro vegetariány a vegany. Má i nižší obsah purinů, proto je vhodnější pro lidi trpící dnou.
Aroma, chuť: bohaté, hutně květinově čokoládové aroma typické pro kakaové boby Grand Cru de Sambirano. Komplexní, velmi příjemná chuť přírodního kakaa.
Výživové hodnoty na 100g: Energetická hodnota 1653kJ/395kcal, Tuky 19g, z toho nasycené mastné kyseliny 12g, Uhlovodíky 24g, z toho cukry 0.6g, Bílkoviny 25g, vláknina 30g, Sodík <0.05g.
Země původu a výroby: Madagaskar, baleno v ČR.
Výrobce: Chocolat Madagascar
Náš vlastní dovoz do ČR: ano
Latinský název: Theobroma cacao
Složení: kakaový prášek z kakaových bobů 100%. Podíl kakaových složek 100%, obsah kakaového másla v sušině 18-20%
Odpovědět