Běžný pepř máme zažitý jako šedé dochucovadlo, které jinak není příliš zajímavé. Nyní však můžete poznat aroma a chuť kvalitního, nepřeschlého zeleného pepře s plným aroma, který byl pěstován a zpracováván ve vyhlášeném indickém regionu Malabar. Zelený pepř je vyráběn z nezralých bobulí pepřovníku černého a oproti bílému pepři obsahuje vedle semene i své zelené oplodí. Pepř je mimo gastronomii hojně používán jak v ayurvédě, tak v tradiční čínské medicíně a je vhodný i pro masáže.
Země původu: Indie
Náš vlastní dovoz do ČR: ano
Latinský název: Piper nigrum
Skladování: pro zachování vysoké kvality pepře jej uchovávejte v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné ho navíc umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice čerstvého pepře nemohly ztrácet do volného prostoru.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.