Mandle přírodní Ferragnes
Chemicky neošetřované, vynikající mandle. Jádra mandloně obecné.
Kategorie: | Vše |
---|
Mandle patří mezi jedny z nejzdravějších skořápkových plodů. Odrůda Ferragnes se vyznačuje tím, že není hořká, tím pádem není problém slupku konzumovat, což je dobře, protože ve slupce mandlí je obsažena spousta zdraví prospěšných látek J 90% tuků v mandlích je nenasycených (!) a jsou výborným zdrojem vápníku, hořčíku, vlákniny a vitaminů E a B. Mají také nízký glykemický index, a proto jsou se svými prospěšnými látkami a vlákninou velice vhodnou potravinou. Dají se velmi dlouho skladovat a v mrazáku je můžete nechat i dva roky. Zajímavostí je, že mandloň je blízce příbuzná broskvoni a švestce, což se odráží i v tom, že mandle jsou peckovice a ne ořech (nicméně jsou ořechovým alergenem).
Nutriční hodnoty na 100g: 575kcal/2408kJ, Bílkoviny 21,2g, Sacharidy 21,7g (z toho cukry 3,9g), Vláknina 12,2g, Tuky 49,4g (z toho nenasycené mastné kyseliny 45,7g), Sodík 1mg, Niacin 3,4mg, Hořčík 267mg, Železo 3,7mg, Fosfor 484mg, Draslík 705mg.
Země původu: Španělsko (Andalusie)
Latinský název: Prunus amygdalus
Skladování: pro zachování vysoké kvality mandlí je skladujte v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.