43 hodnocení

Masala chai Agni

Námi mletá výherní směs na chai latté/masala chai (vítězný čaj Čajomír Festu). Perfektně vyladěná pálivá kombinace kardamomu, pravé skořice, pepře, hřebíčku a fenyklu.

Varianta
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
65 Kč 125 Kč 179 Kč 65 Kč 179 Kč od 65 Kč
Kategorie: Vše

Znovu a znovu vítězná

Bez ostychu tvrdíme, že naše směsi na masala chai jsou výtečné – na farmářských trzích nám je chválí 9,8 lidí z 10 a kupují je od nás i zdejší Indové a Afričané. Jsou ověnčené několika vítězstvími Čajomír Festu. Masala chai je staletími prověřená kombinace indického koření a čaje ve formě lahodného sladkého kořeněného nápoje s trochou mléka (lze použít i sojové či mandlové mléko). Masala chai, v překladu “kořeněný čaj” či “čajová směs koření”, pochází z Indie a Afriky, a je oblíbena po celém světě. V českých čajovnách je velmi populární jako chai latté, čaj masala nebo yogi

 

Agni je bohyně ohně

Výrobou kvalitních směsí na masala chai se zabýváme už dlouho, a jedním z výsledků je tato pálivá masala, pojmenovaná po indickém  bohu ohně. Kdo vůbec nerad pálivé, ať Agni nezkouší! Směs vždy vyrábíme z čerstvých koření, která sami meleme. Klíčem k chuti našeho čaje je vedle maximální kvality koření správné množství a způsob zpracování kardamomu, fenyklu, pepře, hřebíčku, chilli a použití pravé skořice. K přípravě potřebujete pouze mléko a cukr, nezbytný černý čaj máte v druhém sáčku - nelze použít jakýkoliv černý čaj. Přesný návod na přípravu je součástí balení. Doporučujeme sladit spíše více než méně, chuť koření lépe vyniká. Slaďte spíše bílým cukrem, třtinový cukr či med ruší chuť koření (avšak každý máme jiné nastavení chutí).

 

Chuť: jemné skořicovo-fenyklové tělo s jasnými tóny hřebíčku. Chuťový prožitek je po dlouhé době zakončen velmi příjemnou explozí pálivosti čerstvého pepře a chilli v hrdle.

Složení: kardamom, cejlonská skořice, pepř, hřebíček, fenykl, chilli + černý čaj. Přesný návod na přípravu je součástí balení.

Námi namleto: ano

Skladování: pro zachování vysoké kvality směsi doporučujeme skladování v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné jej navíc umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice a aroma nemohly ztrácet do volného prostoru.

Návod na přípravu: zde

Nevyplňujte toto pole:
J Avatar autora Masala chai Agni 10.3.2022 14:42
Tato vaše směs je, jak píšete, opravdu PERFEKTNĚ VYLADĚNÁ. Dlouho jsem odolávala pokušení ji ochutnat. Mohla za to věta: "Kdo vůbec nerad pálivé, ať Agni raději nezkouší!" ???? Dnes jsem si vyzvedla balíček od vás, a jako první jsem otevřela právě Agni.. Holt zvědavost je dobrý Postrčdopekla ????. K mému očekávání se však spalující plameny nekonaly. První, co mě dostalo, byla již při vaření úžasná kořeněná vůně. Než jsem hotové scedila do hrníčku, tekly mi sliny jak bernardýnovi.. Hned první doušky mne ubezpečily, že tuto směs u vás budu objednávat znovu a znovu. Chuťově nemůžu vytknout ani ň. Pálivost, které jsem se opravdu trochu bála, se nakonec stala třešničkou na dortu. Cítila jsem ji až v krku, jazyk si v pohodě při tom přebíral chuť domácích máslových sušenek.. Asi to bude znít podivně, ale onu ostrost papriček jsem při každém výdechu vnímala jako chladný větřík.. Za mě Super, Super, Super! Můžu všem nerozhodným zájemcům vřele doporučit. ????????
Odpovědět
CK Avatar autora Děkujeme :) 10.3.2022 14:52
Dobrý den, mockrát děkujeme za reakci, snažíme se :-) Pracujeme i na kombinaci Agni a Vishnu, neboť tu jsme si oblíbili nejvíce :-) Vaše Cejlonské Koření
Zpět do obchodu