Masala chai Agni
Námi mletá výherní směs na chai latté/masala chai (vítězný čaj Čajomír Festu). Perfektně vyladěná pálivá kombinace kardamomu, pravé skořice, pepře, hřebíčku a fenyklu.
Kategorie: | Vše |
---|
Znovu a znovu vítězná
Bez ostychu tvrdíme, že naše směsi na masala chai jsou výtečné – na farmářských trzích nám je chválí 9,8 lidí z 10 a kupují je od nás i zdejší Indové a Afričané. Jsou ověnčené několika vítězstvími Čajomír Festu. Masala chai je staletími prověřená kombinace indického koření a čaje ve formě lahodného sladkého kořeněného nápoje s trochou mléka (lze použít i sojové či mandlové mléko). Masala chai, v překladu “kořeněný čaj” či “čajová směs koření”, pochází z Indie a Afriky, a je oblíbena po celém světě. V českých čajovnách je velmi populární jako chai latté, čaj masala nebo yogi.
Agni je bohyně ohně
Výrobou kvalitních směsí na masala chai se zabýváme už dlouho, a jedním z výsledků je tato pálivá masala, pojmenovaná po indickém bohu ohně. Kdo vůbec nerad pálivé, ať Agni nezkouší! Směs vždy vyrábíme z čerstvých koření, která sami meleme. Klíčem k chuti našeho čaje je vedle maximální kvality koření správné množství a způsob zpracování kardamomu, fenyklu, pepře, hřebíčku, chilli a použití pravé skořice. K přípravě potřebujete pouze mléko a cukr, nezbytný černý čaj máte v druhém sáčku - nelze použít jakýkoliv černý čaj. Přesný návod na přípravu je součástí balení. Doporučujeme sladit spíše více než méně, chuť koření lépe vyniká. Slaďte spíše bílým cukrem, třtinový cukr či med ruší chuť koření (avšak každý máme jiné nastavení chutí).
Chuť: jemné skořicovo-fenyklové tělo s jasnými tóny hřebíčku. Chuťový prožitek je po dlouhé době zakončen velmi příjemnou explozí pálivosti čerstvého pepře a chilli v hrdle.
Složení: kardamom, cejlonská skořice, pepř, hřebíček, fenykl, chilli + černý čaj. Přesný návod na přípravu je součástí balení.
Námi namleto: ano
Skladování: pro zachování vysoké kvality směsi doporučujeme skladování v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné jej navíc umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice a aroma nemohly ztrácet do volného prostoru.
Návod na přípravu: zde
Odpovědět