Perníkové koření
Námi mleté perníkové koření z 8 druhů koření včetně malinké trošky cejlonského pepře pro zajímavější chuť (nebojte, nepálí).
Kategorie: | Vše |
---|
Perníkové koření je velmi specifická směs koření, jejímž základem je skořice, hřebíček a koření obsahující vonnou silici anethol (badyán, anýz, fenykl). Naše směs je výjimečná tím, že ji vlastnoručně meleme z čerstvých celých koření, čímž je zaručena nejvyšší kvalita a úplné aroma.
Doporučujeme tento recept na výborný, nadýchaný perník: 250g polohrubé mouky (když použijete polovinu celozrnné, jen Vám to prospěje), 30g třtinového cukru, vrchovatá lžíce medu, 40g naší 70% madagaskarské čokolády, 1 vejce, 80g másla, 250ml mléka, půl lžičky jedlé sody a 10g této směsi koření. Volitelnou součástí je dále kandovaná citrusová kůra a sekané ořechy. Vše smíchejte, vylijte do vysypané nádoby a pečte na 180C 30min, nebo až špejle po píchnutí do perníku přestane být lepkavá. Přejeme krásný gastronomický zážitek!
Složení: cejlonská skořice, kardamom zelený, nové koření, cejlonský hřebíček, badyán, fenykl, anýz, cejlonský pepř.
Námi namleto: ano
Skladování: pro zachování vysoké kvality naší směsi doporučujeme skladování v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné jej navíc umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice a aroma nemohly ztrácet do volného prostoru.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.