Recepty

Kváskový chléb

19.2.2018

Žitno-pšeničný kváskový chléb je základ naší kultury, a je to dobře, protože je zdravý jak obsahem vlákniny, nízkým glykemickým indexem či minerály, tak především zpracováním našimi nejstaršími přáteli - bakteriemi a kvasinkami. 

Zkuste jej vyrobit sami dle našeho návodu - připravit tak kvásek a upéci pak chléb zvládne každý :) nenechte se odradit délkou návodu!!! Je plný zajímavostí okolo :)

 

Ta nejlepší forma citrónu

21.12.2017

Také milujete citronovou kůru, ale koupit si bio citrony znamená koupit jeden a za týden vyhodit ostatní plesnivé? Rádi používáte citronovou šťávu, ale nebaví vás si pořád mýt ruce po chemických citronech? Kupovaná citronová šťáva je konzervantové tfuj? Máme pro vás řešení!

 

Vepřová panenka na indickém základu s červenou rýží

22.10.2017

Tentokrát jsme připravili netradiční kombinaci - Indii a jemné vepřové maso. Zkuste tento recept, je výtečný!

 

Kořeněné nakládané zelí

14.9.2017

Živé kysané zelí je jednoznačně superpotravinou - nejen z důvodu obsahu minerálních látek a antioxidantů, ale především kvůli obsahu plejády nesmírně důležitých bakterií a kvasinek nikoliv ve formě pilulek, ale v bujně rostoucím stavu. Přibývá stále více a více výzkumů, které dokládají přímou a zcela nečekanou souvislost naší střevní mikroflory s problémy, jako jsou například deprese nebo roztroušená skleróza.

 

Losos, pohanka, čočka aneb glykemický index a trávení.

27.3.2016

Losos na másle a tymiánu s pohankou a kyselou červenou čočkou s naším thajským curry + "vysvětlení" pokrmu.

 

Dokonalé crème brûlée

9.8.2015

Hledáte recept na takové crème brûlée, za jaké se nebude stydět ani francouzský šéfkuchař? Našli jste ho!

 

Vanilkový extrakt

8.6.2015

Pro kvalitní vanilkový extrakt z 750ml lahve čisté, kvalitní vodky je potřeba 75g extraktové vanilky (ne luxusní vlhké vanilky), tedy cca 21 lusků, dle velikosti.

 
1 2
>>