Indické curry s misó

Výtečné indické curry s japonským nádechem - určitě vyzkoušejte, s tímto receptem uspějete :)

Ingredience:

½ brokolice
1 mrkev
1 cibule
1 červená paprika
½ cukety
3 stroužky česneku
2 cm zázvoru
1 kuřecí prso/ 1 balení tofu
1 lžička solamylu
400 ml kokosového mléka
naše indické curry
kurkuma
sůl, pepř
limetka
2 lžičky misó pasty
třtinový cukr

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme na měsíčky, zázvor na malé kostičky a česnek na plátky. Všechnu zbylou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy.
  2. Maso nebo tofu si nakrájíme na menší kostičky. Osolíme a obalíme v solamylu.
  3. Cibuli orestujeme na rozpálené pánvi. Po pár minutách přidáme česnek a zázvor. Poté cibuli, česnek a zázvor poprášíme 1 lžicí indického curry a ½ lžicí kurkumy.
  4. Až se koření rozvoní, přidáme maso/tofu a necháme zatáhnout. Po 5 minutách přihodíme všechnu zbylou zeleninu a promícháme.
  5. Do zarestované směsi nalijeme vývar a necháme vařit.
  6. Až bude zelenina na skus, přidáme misó pastu a kokosové mléko. Promícháme a znovu vaříme. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a třtinovým cukrem.
  7. Nakonec curry pokapeme limetkou a podáváme s lístky čerstvého koriandru.

 

Zpět do obchodu