Jak v kuchyních po celém světě, tak v Ayurvédě je známo, že římský kmín zahřívá. Je proto součástí různých polévek, stew, indických pokrmů. V kombinaci s větším množstvím koriandru spolehlivě získáte klasické aroma a chuť právě indické kuchyně. Jeho typické, velmi intenzivní aroma má zhruba polovina lidí velmi ráda, polovině lidí přijde římský kmín nepříjemný a příliš intenzivní. Tuto kontroverzi způsobuje především silně aromatická látka cuminaldehyd. Zajímavostí vůně římského kmínu je přítomnost safranalu, aromatické látky zodpovědné za vůni šafránu.
Země původu: Indie
Náš vlastní dovoz: ano
Latinský název: Cuminum cyminum
Skladování: pro zachování vysoké kvality římského kmínu jej uchovávejte v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné ho navíc umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice a aroma římského kmínu nemohly ztrácet do volného prostoru.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.