Směs koření na svařené víno
Námi drcená směs na svařené víno. Překvapivě, ačkoliv je pouze ze tří koření, její vyladění nám trvalo velmi dlouho.
Kategorie: | Vše |
---|
Z maximálně čerstvého koření vyrábíme tuto směs, která dodává červenému vínu nezaměnitelnou chuť a aroma. Po dlouhém experimentování jsme dospěli k názoru, že nejlepší chuť a aroma dávají pouze tři koření - cejlonská skořice, hřebíček a badyán :)
Návod na 0.75 litru svařeného červeného vína:
do kastrůlku dejte 4 zarovnané polévkové lžíce cukru a 25g našeho koření (zhruba 4 polévkové lžíce), zalejte 150ml vody a nechte pod pokličkou maximálně 5 minut vařit. Přilejte 0.75 litru vína a zahřívejte 10 minut. Máte-li citronovou kůru, přidejte ji s vínem. Chcete-li nápoj více alkoholický, víno během posledního kroku nenechte vařit. Na závěr nápoj sceďte a můžete podávat! Pro nealkoholickou variantu lze víno nahradit dobrým černým čajem.
Složení: cejlonská skořice, cejlonský hřebíček, badyán.
Námi namleto: ano
Skladování: pro zachování vysoké kvality směsi ji uchovávejte v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné jej navíc umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice a aroma nemohly ztrácet do volného prostoru.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.