20 hodnocení

Směs koření na svařené víno

Námi drcená směs na svařené víno. Překvapivě, ačkoliv je pouze ze tří koření, její vyladění nám trvalo velmi dlouho. 

 

Varianta
Skladem Skladem Zvolte variantu
39 Kč 79 Kč od 39 Kč
Kategorie: Vše

Z maximálně čerstvého koření vyrábíme tuto směs, která dodává červenému vínu nezaměnitelnou chuť a aroma. Po dlouhém experimentování jsme dospěli k názoru, že nejlepší chuť a aroma dávají pouze tři koření - cejlonská skořice, hřebíček a badyán :)

Návod na 0.75 litru svařeného červeného vína: 

do kastrůlku dejte 4 zarovnané polévkové lžíce cukru a 25g našeho koření (zhruba 4 polévkové lžíce), zalejte 150ml vody a nechte pod pokličkou maximálně 5 minut vařit. Přilejte 0.75 litru vína a zahřívejte 10 minut. Máte-li citronovou kůru, přidejte ji s vínem. Chcete-li nápoj více alkoholický, víno během posledního kroku nenechte vařit. Na závěr nápoj sceďte a můžete podávat! Pro nealkoholickou variantu lze víno nahradit dobrým černým čajem.

Složení: cejlonská skořice, cejlonský hřebíček, badyán.

Námi namleto: ano

Skladování: pro zachování vysoké kvality směsi ji uchovávejte v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné jej navíc umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice a aroma nemohly ztrácet do volného prostoru.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu