Sůl z Mrtvého moře jemná
Tato 100% přírodní sůl se vyrábí z vody Mrtvého moře v nedalekém pouštním údolí, kde se vysušuje na slunci v žáru 40°C. Zajímavostí je, že toto nedaleké údolí leží 400 metrů pod úrovní hladiny moře. Obsahuje větší množství minerálů než běžná mořská sůl.
Kategorie: | Soli |
---|
Voda mrtvého moře je tak slaná, že lidské tělo velmi dobře nadnáší - obsahuje kolem 34% soli. Egypťané sůl z Mrtvého moře používali k balzamování, Řekové k léčbě mnoha neduhů. Po tisíce let se sůl z Mrtvého moře používá proti psoriáze a ekzémům, bolesti kloubů a zánětům, používá se však samozřejmě i v kuchyni.
Svojí čistotou, přírodní povahou, obsahem minerálů, absencí přidaného jódu a výbornou chutí se zásadně odlišuje od klasické stolní soli, která je rafinovaná a má nepříjemný "chemický" odér a chuť. Dávejte však pozor na nedostatek jódu, je pro tělo velmi důležitý, proto se do klasické soli přidává!
Použití: Je vhodná na jakékoliv solení.
Velikost zrnek: 0,1-1mm
Země původu: Jordánsko
Složení: sůl z Mrtvého moře 100%
Bez chemických příměsí (celý náš sortiment)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.