30 hodnocení

Tandoori masala

Námi mletá Tandoori masala z 13 druhů koření, vypiplaná k autentičnosti a dokonalosti dle naší receptury. Záměrně ji meleme bez chilli, takže milovníci pálivého nechť přidají chilli dle libosti. Směs je zcela bez soli.

Varianta
Skladem Skladem Zvolte variantu
69 Kč 99 Kč od 69 Kč
Kategorie: Vše

UPOZORNĚNÍ: Koření má díky česneku po vakuování tendenci tvrdnout, což není nijak na závadu - pokud je koření po otevření tvrdé, stačí jej "rozbít" a bude zase sypké.

Masaly, tedy v hindštině "směsi koření", jsou pro nás uměním - odmítáme "české" pokusy o indické směsi, v kterých jsou sice obsažena indická koření, chuť je jaksi indická, ale název vůbec neodpovídá obsahu. Všechny naše masaly jsou autentické a čerstvě mleté, můžete se tedy spolehnout, že "tak mají chutnat".
Tandoori masala je mladší sestra garam masaly. Typické užití této směsi je samozřejmě v pokrmech dělaných v tandooru, tedy indickém hliněném hrnci, který funguje jako něco mezi troubou a grilem. Výborně si rozumí s jogurtem či kokosovým mlékem. Použijte ji do marinád na grilování, do jogurtu jako dip (skvěle se hodí do raity - smícháte jogurt, tandoori masalu, okurku na kostičky a sůl, výtečný pokrm je na světě), do curries, do omáček, dálu a dalších jídel - nebojte se experimentovat! Směs meleme bez chilli, připalte tedy dle libosti.

Složení: koriandr, badyán, římský kmín, hřebíček, muškátový ořech, černucha, fenykl, pepř černý, kardamom zelený, česnek, kardamom černý, cejlonská skořice, pískavice

Námi namleto: ano

Skladování: pro zachování vysoké kvality směsi ji uchovávejte v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné jej navíc umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice a aroma nemohly ztrácet do volného prostoru.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu