Tandoori masala
Námi mletá Tandoori masala z 13 druhů koření, vypiplaná k autentičnosti a dokonalosti dle naší receptury. Záměrně ji meleme bez chilli, takže milovníci pálivého nechť přidají chilli dle libosti. Směs je zcela bez soli.
Kategorie: | Vše |
---|
UPOZORNĚNÍ: Koření má díky česneku po vakuování tendenci tvrdnout, což není nijak na závadu - pokud je koření po otevření tvrdé, stačí jej "rozbít" a bude zase sypké.
Masaly, tedy v hindštině "směsi koření", jsou pro nás uměním - odmítáme "české" pokusy o indické směsi, v kterých jsou sice obsažena indická koření, chuť je jaksi indická, ale název vůbec neodpovídá obsahu. Všechny naše masaly jsou autentické a čerstvě mleté, můžete se tedy spolehnout, že "tak mají chutnat".
Tandoori masala je mladší sestra garam masaly. Typické užití této směsi je samozřejmě v pokrmech dělaných v tandooru, tedy indickém hliněném hrnci, který funguje jako něco mezi troubou a grilem. Výborně si rozumí s jogurtem či kokosovým mlékem. Použijte ji do marinád na grilování, do jogurtu jako dip (skvěle se hodí do raity - smícháte jogurt, tandoori masalu, okurku na kostičky a sůl, výtečný pokrm je na světě), do curries, do omáček, dálu a dalších jídel - nebojte se experimentovat! Směs meleme bez chilli, připalte tedy dle libosti.
Složení: koriandr, badyán, římský kmín, hřebíček, muškátový ořech, černucha, fenykl, pepř černý, kardamom zelený, česnek, kardamom černý, cejlonská skořice, pískavice
Námi namleto: ano
Skladování: pro zachování vysoké kvality směsi ji uchovávejte v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné jej navíc umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice a aroma nemohly ztrácet do volného prostoru.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.