Tasmánský horský pepř
Jeden z nejvzácnějších pepřů na světě, každoroční produkce z tasmánských hor je velmi malá. Má pozoruhodné čokoládově-kávové aroma a specifickou, nepříliš agresivní pálivost. Bobule pepřovníku tasmánského.
Kategorie: | Vše |
---|
Tasmánský pepř je velice vzácný, protože v tasmánských horách se jen těžko uměle kultivuje, produkce je tedy hodně omezená, což odráží vyšší cenu, která ale stojí za to. Má lákavě příjemné, sladké, peprné, intenzivní aroma s výraznými čokoládovými tóny. Po rozkousnutí je příjemně sladký, ovocný a po chvilce začne jemně pálit. Pálivost rychle odchází. Zajímavostí je obsah látky polygodial, která byla intenzivně zkoumána pro antibakteriální, protizánětlivou a protialergickou aktivitu (jedná se však jen o experimenty, ne o důkazy účinků!). Tasmánský pepř je s oblibou používán ve vegetariánské kuchyni, v curries, sýrech, sladkostech a alkoholických nápojích. Hodí se k červeným masům, tuňákovi a těžším omáčkám. Japonci jím rádi dochucují pravé wasabi. Zaexperimentujte a připravte svým známým laskominu, kterou si navždy zapamatují pro jedinečné a nezaměnitelné aroma! Doporučujeme pepř použít až na hotové jídlo, kdy chuťově nejlépe vynikne. Pro zbytkovou vlhkost je praktičtější jej raději drtit nebo mlít ručně, než v mlýnku na pepř.
Země původu: Austrálie
Náš vlastní dovoz do ČR: ano
Latinský název: Tasmannia lanceolata
Skladování: pro zachování vysoké kvality skladujte pepř v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, v této formě pepř uchová své aroma i dva roky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.