74 hodnocení

Vanilka madagaskarská Bourbon

OBROVSKÁ, velmi kvalitní, vlhká a olejnatá vanilka vhodná pro přímé použití. Váha tobolky 4.5-6.5g, krásně masité obří lusky (18-19cm), vlhkost ~35%, vanilin 1-2.2%, - prostě úžasná vanilka za skvělou cenu. Botanicky se jedná o nezralé fermentované tobolky vanilovníku plocholistého.

 

Varianta
Skladem Skladem Objednáno Zvolte variantu
79 Kč 289 Kč 499 Kč od 79 Kč
Kategorie: Vše

 

 

Top vanilka, masité, vlhké lusky

 Pro přímé použití vanilky pro Vás přímo z Madagaskaru dovážíme pouze tyto úžasné, dlouhé, masité lusky, a to za dobrou cenu. S celkovou kvalitou, aroma, délkou a vlhkostí budete zaručeně spokojeni. Lusky balíme vakuově, po otevření sáček doporučujeme uzavřít jakýmkoliv klipsem, a lusky tak vydrží v bezvadné kvalitě po mnoho měsíců.

 

 

 
Dopřejte svému vaření vanilkový kaviár

 Díky své vysoké vlhkosti jsou tyto lusky vhodné přímo do vaření - např. sladké pečivo, bábovky, koláče, muffiny, créme Brulée, vanilkové mléko, puding, zmrzlina, ovocné kombinace aj. Na začátku přípravy jídla doporučujeme přidat celý lusk bez vanilkového kaviáru (nezapomeňte samotný lusk používat, je nositelem kořeněné části aroma vanilky) a nechat jej vyvařit či vyluhovat, ať jeho aroma co nejvíce přejde do pokrmu. Vanilkový kaviár přidejte až v pozdější fázi vaření, omezíte tím ztrátu těkavých aromatických látek během přípravy na minimum. Prosíme, přečtěte si náš text o vanilce v sekci Přečtěte si, abyste lusky správně uchovávali a zpracovali. Vanilka Vám tak dlouho vydrží a určitě ji použijete správným způsobem.

Madagaskarská vanilka je nejčastější a velmi oblíbený druh vanilky. Její aroma je oproti indické, mexické, indonéské a tahitské vanilce považováno za nejplnější a nejhlubší. Název Bourbon pochází z lokality, kde se vanilka původně pěstovala – Île de Bourbon – ostrov východně od Madagaskaru. Naším mottem je nejvyšší dosažitelná kvalita, proto lusky dovážíme čerstvé a skladujeme je co nejkratší možnou dobu, a tak Vám podstupujeme lusky s nejintenzivnějším aroma a vysokou vlhkostí.

 

Země původu: Madagaskar

Náš vlastní dovoz: ano

Latinský název: Vanilla planifolia

Skladování: pro zachování vysoké kvality skladujte lusky v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné jej ještě umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se oleje a aroma z lusků nemohly ztrácet do volného prostoru.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu