Zázvor mletý
Námi mleté sušené oddenky zázvoru lékařského - ještě jsme nenarazili na voňavější sušený zázvor, prostě je námi čerstvě mletý!
Kategorie: | Vše |
---|
Zázvor je jednoznačně jedno z našich nejoblíbenějších koření. Kombinuje v sobě příjemnou svěžest, unikátní pálivost a úžasné citrusové aroma. Je blízce příbuzný kurkumě a kardamomu. Zajímavostí je, že ačkoliv většina z nás vnímá zázvor jako léčivý, léčivé účinky zázvoru nejsou dobře prozkoumány a potvrzeny.
Ne všude se hodí čerstvý zázvor, sušený má své nezastupitelné místo, zejména proto, že při sušení dochází k přeměnám jeho esenciálních olejů na jiné aromatické látky. Kvalitní mletý zázvor je však velkou vzácností a proto kvalitní indický zázvor sami meleme, a to složitým procesem při nízkých teplotách do 40°C, aby nedocházelo ke ztrátě cenných látek teplem - rozdíl zaručeně pocítíte sami.
Zázvor je nezbytnou součástí mnoha indických, čínských a obecně asijských jídel. Nesmí chybět v tradiční vietnamské polévce Phở. Je výtečný ke všem druhům masa, k ovoci, sladkostem, do kompotů nebo třeba k přípravě zázvorového čaje s citronem a medem při nachlazení, či při nevolnostech žaludku v těhotenství.
Země původu: Indie
Náš vlastní dovoz: ano
Námi namleto: ano
Latinský název: Zingiber officinale
Skladování: pro zachování vysoké kvality skladujte zázvor v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné jej ještě umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se cenné látky zázvoru nemohly ztrácet do volného prostoru.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.